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In accordance with Article 8, “Clarification of Prequalification Documents”, of Section I of
the IFP Documents, the OSCE wishes to inform potential applicants on the following
clarification:

1. Question:
[s it necessary for the bidding firm to have a local license in the Ukraine for conducting
EIAs?

1 Answer:
No, during the pre-qualification it is unnecessary for the bidding firm to have a local license
in Ukraine. If local legislation requires such a license for carrying out an EIA on the territory

of Ukraine, obtaining it will be a condition precedent to signing a contract with the winning
bidder.

. Question
Related to the demonstrated expertise and experience criterion, is it required to have
undertaken an EIA in both a European country as well as in a CIS country?

2. Answer:

Yes, the language in the relevant bullet point in Section II, referring to ITA Article No. 2.7
("undertaking of EIA in Europe and the Commonwealth of Independent States"), is
conjunctive. Therefore the applicant must possess experience in each of the two geographic
areas.
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