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CLARIFICATIONS 

 
In accordance with Clause 5 of Section I "Instructions to Bidders" the OSCE would like to respond to 
the received requests for clarifications.  
 
 
Question 1:  
 
Potential bidder asked about the sizes of the Projection Screens. 
 
Answer to Question 1:  
 
The size of the projection screens are 420(W) x 480(H) cm. 
_________________________________________________________________________________ 
 
Question 2:   
 
Potential bidder asked how the Projectors should be mounted and how many wall mounts should be 
prepared. 
 
Answer to Question 2:   
 
The projectors should be mounted with brackets fixed on a pole right under the ceiling.There are only 
2 wall-mounted plates to prepare (see picture below). 
________________________________________________________________________________ 
 
Question 3:   
 
Potential bidder asked where the Switcher will be housed. 
 
Answer to Question 3:  
  
The switcher can be installed next to the place of the panel that controls the beamer and the screens 
(See the  picture below). 
_______________________________________________________________________________ 
Question 4:   
 
Potential bidder asked where the 2 Wall Input Plates are to be mounted. 
 
Answer to Question 4:  
 
See the  picture below. 



   

  
Question 5:   
 
Potential bidder asked about the cable route. 
 
Answer to Question 5:  
 
Cables can be fixed in an existing floor cable channel and in the partly existing cable channels in the 
ceiling. 
__________________________________________________________________________________ 
 
Question 6:   
 
Potential bidder asked if there is an existing audio. 
 
Answer to Question 6:  
 
Yes. 
________________________________________________________________________________ 
 
Question 7: 
   
Potential bidder asked if the Mobile Rack 19 is a new requirement ? 
 
Answer to Question 7:  
 
Yes, it is a new requirement and should be in the bidder’s offer. 
__________________________________________________________________________________ 
 
Question 8: 
   
Potential bidder asked what is the required resolution of the projectors. 
 
Answer to Question 8:  
 
The required resolution should be 1024 x 768. 
_______________________________________________________________________________ 
 
Question 9: 
   
Potential bidder asked if we have control of the ambient lighting in the room. 
 
Answer to Question 9:  
 
There is lighting control in the room already. It is not required to implement this into the IT system. 
 



   

 


