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RFP 01/2007/CPA104121  
PROVISION OF HARDWARE MAINTENANCE & RELOCATION SERVICES FOR 

IT SERVERS TO THE OSCE 
 

CLARIFICATIONS OF RFP DOCUMENTS 
 
The Organization for Security and Co-operation in Europe (the OSCE) has received the requests for 
clarifications from some bidders with regard to RFP No.01/2007. 
 
In accordance with paragraph 3 “Clarification of RFP Documents” of Instructions to Bidders, the 
OSCE would like to provide the following clarifications to all prospective bidders: 
 
Question 1: 
 

• Referring to The Terms of Reference Task 3  – Relocation services of IT Servers , what is 
meant by “pecuniary loss” in the following paragraph: “Insurance coverage against third party 
claims as a result of bodily injury, damage to property and pecuniary loss”? 

 
Answer to Question 1: 
 

• Pecuniary loss means: Pure financial loss. Example: lost income due to working incapacity. 
 
Question 2: 
 

• Referring to Section I – Information to Bidders, Paragraph 6.2.iv “The bidder should provide 
proof of satisfactory insurance from a leading carrier”. Would the OSCE accept a company’s 
global insurance? 

 
Answer to Question 2: 

 
•   The bidder should provide a proof of the global insurance. The relevant insurance policy 

should be provided for examination and evaluation by the OSCE 
 
Question 3: 
 

• Referring to the Intel list of servers, for some systems the service intervention level is not 
identified. 

 
Answer to Question 3: 
 

• Any systems where the service intervention level is not identified in the list of servers shall be 
on service level C “Items, in OSCE stock under default manufacturer product warranty.  No 
additional coverage shall be provided by the Contractor”. 



   

 
Question 4: 
 

• In the list of servers, some systems do not have serial numbers.  
 
Answer to Question 4: 
 

• The missing serial numbers can be provided later. 
 
 
Question 5: 
 

• Does the OSCE intend to sign a one year contract only? 
 
 
Answer to Question 5: 
 

• As a result of this tender, the contract will be awarded for one year with possible yearly 
extensions up to an aggregated period of 5 years subject to yearly review of the contractor's 
performance. 

 
 


